Lekker doen of juist laten

Wandelen

Vanaf ons huis loop je zo de berg op, een prachtige wandeling. Wel bergschoenen aan want wandelen kan hier niet op een paar oude gympies. Lees meer .. 

In de directe omgeving zijn vele wandeltochten uitgezet. Wij hebben de wandel-kaarten beschikbaar. Jij hoeft alleen maar te kiezen, 5, 10 km of meer, zelfstandig of met een groep, met een lunch onderweg.

Kijk voor mooie routes op de website van Vall de Pop.

Bekijk de foto's van wandelingen op de Bernia of de Coll de Rates.

Wandelen hiken berg wijnvallei ongerept

Wijn proeven

Onder begeleiding van een vinoloog van de Wijnacademie kan je wijnproeven. Proef de wijn uit de streek en omgeving. Vergelijk de wijnen, de druiven, het terroir, de afkomst, ontdek het verschil en ervaar je eigen voorkeur.

Laat je verrassen door wijn-spijs combinaties waarbij een wijn opeens wél tot zijn recht komt. Wijn is heel belangrijk in Vall de Pop, onze vallei en turismo enológico is populair.

En je kunt natuurlijk daarvoor op de fiets de Moscatel route rijden. De route kan je hier bekijken.

Wijnproeverij vinoloog

Golf

Speel elke dag op een andere baan bij ons in de buurt. Jullie bepalen hoeveel jullie willen golfen, elke dag of om de andere dag, 9, 18 of 27 holes. Binnen  één uur rijden kun je 8 golfbanen vinden. Wij regelen de starttijden op de verschillende banen. Wij maken een ‘wedstrijdschema’ en zorgen dat je onderweg van en/of naar de baan op de juiste plaats kan eten en dat er gereserveerd is.
Op de website van Costa Blanca Golfcourses en Leading Courses staan uitgebreide beschrijvingen (in het Engels) van de golfbanen aan de Costa.

Jouw eigen golftas kan mee als ruimbagage, maar er zijn ook golfsets te huur.

 

20 minutos Ifach Golf  en op 30 minutos La Sella in Jesus Pobre.

Don Cayo - Altea (13 km), Real de Faula - Benidorm (20 km), Golf de Javea - Xabia/Javea (22 km), Golf Oliva - Oliva (35 km), Bonalba - Alicante (80 km)


Fietsen

Deze vallei is het fietsgebied bij uitstek, in alle seizoenen. Heuvels en bergen liggen klaar om bedwongen te worden met mountainbike of racefiets. Prachtige uitgezette routes door de vallei of langs de kust.

Mountainbiken

In Parcent, een dorp vlakbij, is het Centre BTT Vall de Pop. Kijk voor mooie routes op deze website.

Stoer fietsen racefiets mountainbike

Luieren

Je kunt bij ons aan het zwembad blijven liggen, maar natuurlijk kan je ook naar een van de heerlijke stranden van Benissa, Calpe, Moraira, Javea, Gandiá of Dénia.

Zee strand zon ligbedden vlakbij

Watersport

Omdat ons huis dichtbij de zee is (binnen 30 minuten) kan je ook gaan watersporten. Je kunt een waterscooter huren of wat dacht je van surfen of zeilen. Er zijn diverse jachthavens in de buurt waar dat mogelijk is.

Huur zeilboot zeezeilen

Klimmen

In de Jálon-vallei ligt Peña Roja. Deze berg heeft bijna 30 licht voorbewerkte klimwanden in  oplopende moeilijkheidsgraad. Vanuit Canada, Frankrijk, NL, UK en andere landen komen ze speciaal voor deze klimwand naar Llíber en bivakkeren met veel plezier in deze oase van rust. Om te kunnen klimmen moet je zelf voor klimuitrusting zorgen.
In de nabije omgeving zijn meerdere klimwanden w.o in het nabijgelegen Alcalali, Murla en Tarbena. Keuze genoeg.

Tortilla tijm in voorbereiding

Scuba Diving

De Middellandse Zee is blauw, zo blauw. Dat betekent ook dat het dierenrijk in de zee goed te zien is. Met een snorkel kan je al veel verschillende vissen zien. Heb je je PADI al dan kan je aanmonsteren in Moraira. Meld je bij Jim. Of wil je met duikflessen leren omgaan, volg dan een PADI cursus tijdens je vakantie. De zee is, met de auto, minder dan 30 minuten van ons huis.


Vall de Pop

Kijk zelf op de website van Vall de Pop naar de actuele informatie over deze vallei.