De dozen zijn uitgepakt

Voor ons bijna ongelofelijk, maar na 4 maanden hebben wij onze verhuisdozen uitgepakt. Dat hadden we niet gedacht toen wij op 6 januari uit Nederland wegreden. We hebben jullie verteld van de ontberingen (koud, sneeuw en veel regen) en van de verbouwingen. Wat we niet hadden bedacht is dat een levertijd van 7 werkdagen uiteindelijk meer dan 5 weken ging duren. Een paar tegenslagen bij de leverancier omdat er verkeerd materiaal was geleverd en vervolgens verkeerd was gesneden. Maar goed, eindelijk, vorige week stond zonder vooraankondiging een busje voor de deur. “Vamos a finalizar su cocina.” Oftewel, de keuken kan afgemaakt worden. En dan kunnen we de rest gaan uitpakken en het huis gaan inrichten. En dat hebben we het vorige weekend gedaan.

Onze gasten

Onze laatste gasten hebben een wandeling gemaakt vanuit ons huis, door de vallei langs verschillende dorpen. Bij elkaar 4 uur wandelen en heerlijk halverwege gegeten in Parcent.

Bekijk hier hun foto’s.

Tuin

Verder hebben wij nog steeds genoeg te doen om onze tuin en ons huis mooier te maken. Maar tegenwoordig beginnen we elke morgen met een duik in ons zwembad. Het is nog steeds fris, maar volgens een van onze gasten is het erg gezond. En het went vanzelf. We kunnen zitten aan onze eettafel met stoelen. De tuintafel en -stoelen zijn naar buiten gezet. Onze bank staat er en Zaza en Bien vinden hem prima. Kortom we kunnen nu langzaam gaan wennen.

Xalónia

En een van de hoogtepunten is de Valencian Muixerangues. Verschillende groepen mensen uit verschillende dorpen die door samenwerking een sierlijke toren bouwen met elkaar, van mensen.


Ook zijn we dat zelfde weekend naar Xaló geweest omdat ze daar een groot dorpsfeest organiseerden. Zo langzamerhand gunnen we onszelf ook dit soort uitjes. En dat moet ook want anders kunnen we jullie niet vertellen hoe leuk het hier is. Ook bij dit feest weer een combinatie van lokale folklore en top hapjes en wijntjes, eenvoudig en sfeervol. Kijk hoe gedurfd de kinderen het hoogste punt van de toren meestal bekrachtigen.

En alle lokale ondernemers laten zich van hun beste kant zien, zoals hier de slager.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Tafelenbijhelene.nl (donderdag, 18 mei 2017 00:04)

    Wat ziet de keuken er prachtig uit, en wat hebben jullie hard gewerkt!! Heerlijke stek! Muchos Complimentos e kussos de Helena

  • #2

    Marjolein Pieterse (vrijdag, 02 juni 2017 09:30)

    Sjonge, jonge, jullie hebben in die korte tijd échte bergen verzet, chapeau! Wat ziet het er allemaal mooi en stijlvol uit!!! Die keuken is ook n plaatje!! Kus!