We zijn in Llíber, met koude nachten en al warme dagen

Wij reden zaterdag om 17.30 onze Spaanse oprit op terwijl in NL de wegen besneeuwd waren en de kou over het land trok. Hier is het ook echt koud!
's Nachts wordt het tegen het vriespunt (in het dal) en bij ons, hoger op de berg,  blijft het er nog net boven. Alhoewel ik maandag wel de ruiten van de auto had moeten krabben, als we weg hadden gewild.

 

De start in ons huis was wat moeizaam omdat het warme water niet op gang kwam. Dat maakte het allemaal wat minder leuk. Gelukkig is dat nu opgelost. Het huis stond al een maand leeg en was door-en-door koud en vochtig. Er zou nog open haard-hout zijn, maar helaas. Opwarmen van dit huis met de airco's bleek geen optie. Dus maar half gekleed onder de dekens. Samen met de poezen trouwens. Die klaagden niet.

 

De volgende ochtend was prachtig. De zon kwam over de berg, de hele vallei lag in de mist en wij voelden de warmte van de gele bal.

Wij lopen nog steeds wat vreemd door ons huis, op zoek naar de juiste sleutel, het goede lichtknopje en de spullen die half verspreid liggen. We ontdekken het huis, stukje bij beetje. We maken lijsten voor verbeteringen en binnenkort zullen we onze hulptroepen informeren over de 'wensen'.

 

Het wordt heerlijk!

De dozen werden goedgekeurd.

De klep ging definitief dicht in Zutphen.

De sleutels lagen op de juiste plaats.


Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Mauk (donderdag, 12 januari 2017 20:05)

  Dat belooft wat!
  Laat dat ook zo worden!

 • #2

  Renske (vrijdag, 13 januari 2017 17:30)

  Jeee, wat een begin! BRRRR.
  Heel benieuwd naar het vervolg!