Costa Blanca

De Costa Blanca staat voor goed en lekker leven. De Costa Blanca is meer dan de kustlijn. Het binnenland hierachter wordt hier ook toe gerekend. Het betreft dus de kuststrook van Valencia tot Torrevieja en over de gehele strook ongeveer 35 km landinwaarts. En daar is veel te beleven.

Kijk voor meer informatie op Costa Blanca voor jou.

Llíber

Llíber is het dorp waarin wij wonen, pitoresk, klein, 3 cafés, een bakker en slager. Er is natuurlijk ook een kerk en een mooie begraafplaats. Het is een half uurtje lopen, vanaf ons huis, door de wijnvelden, en je zit op het terras in de zon.


Markt in Xaló

Xálo (Jálon) is een groter dorp dat vanuit onze tuin ook te zien is. Elke week (zaterdag) is hier een rastro. Een uitgebreide markt met alles wat je maar kan bedenken, vooral veel ouds.

In Xálo zijn diverse restaurants, barretjes, winkels, bakkers, slagers en een supermarkt. Voor de boodschappen kan je hier prima terecht.Zee en strand

Vanuit de Finca rijd je binnen 30 minuten met de auto naar verschillende kustplaatsen met leuke stranden. Groot en ruim is Calpe, en mondain en klein is Moraira. Maar ook Javea en Denia zijn vlakbij dus keuze genoeg.