Bijna een jaar verder

Een jaar geleden werden onze spullen in Zutphen opgehaald. We zijn nu een jaar verder en wonen in Spanje!

Jullie begrijpen dat het afgelopen jaar een heel bijzonder jaar was. We gingen verhuizen naar het buitenland, we zijn een bedrijf begonnen waarmee we beiden geen ervaring hebben, we gingen veel verbouwen terwijl we geen klussers zijn, enz. Kortom voldoende vernieuwing in ons leven. Maar wat heel belangrijk is gebleken; wij gingen het samen doen.

meer lezen

Er is heel veel gebeurd . . in 6 maanden

De laatste nieuwsbrief is van 15 juni, een verwijzing naar ons blog. In deze nieuwsbrief nemen we je mee in de afgelopen drie maanden. De maanden van de ‘productie’, gasten ontvangen, helpen en huizen opruimen. Maar zeker ook de maanden van het ervaren waarvoor we hebben gekozen.
Eind april hadden we de eerste echte gasten, maar die waren net als de daaropvolgende 3 bekenden  van ons en bereid om mee te denken en te ontwikkelen, zodat wij goed voorbereid het seizoen konden beginnen. En dat heeft ons geholpen.

meer lezen

Nieuwe bewoners op de Finca

Nora
Nora

 

Wij ontvingen de afgelopen periode elke week nieuwe bewoners op onze Finca. Dat is heel leuk en vooral ook leerzaam. Wij ontwikkelen daarmee steeds verder in onze dienstverlening. Maar er zijn vorige week ook twee nieuwe vaste bewoners op de Finca bij gekomen, Nora en Maria. Deze schoonheden gaan belangrijk werk doen voor onze gasten; eieren leggen! Alhoewel dat vooralsnog ernstig uitblijft (nog tips?). En in september krijgen de Chicas ondersteuning van Fatima en Aisha, twee kippen van het ras Alicantina. Inderdaad: de Moren en Christianen samen in een kooi!

 

Bientje heeft ze nog niet door, want ze blijven nog twee weken opgehokt. Maar over twee weken gaan ze de confrontatie aan.

 

 

meer lezen 0 Berichten

Warm in Spanje?

. . met dat windje is het lekker

Inderdaad, het is warm in heel Spanje! Gelukkig ligt onze Finca op een berg, in een vallei met een eigen, koppig microklimaat. Dus waar heel Spanje zucht en steunt zitten onze gasten in de schaduw in een zacht windje waardoor het allemaal voor de vakantieganger juist heerlijk is.

 

Dit is het overzicht bij ons voor de komende dagen.

 


meer lezen 0 Berichten

Dorry en Gé werkten en genoten

 

Voor het eerste bij hun oudste dochter in Spanje op bezoek. Een spannende ervaring, maar wat hebben ze genoten. Klik hier voor hun eigen verhaal, nummer #6.

Eén van de laatste grote klussen is het organiseren van het Kippenverblijf. Nadat de familie Ruijs de voorbereidingen deed in mei, kwam afgelopen week de pater familias over om hieraan de laatste hand te leggen. Nadat de stoelen geverfd waren, kreeg de schuur een beurt. We hebben er nu een prachtige schuur bij, een "voorheen-kippen-hok-nu-berghok" en daarnaast het verblijf voor de dames.

Verder blinken nu de vensterbanken en zijn de verfspatten grotendeels verdwenen: Dorry heeft hard staan poetsen. Heerlijk!

 

 

En ja, wij zijn samen met Dorry en Gé de omgeving gaan verkennen. 

 

meer lezen 0 Berichten