Een dag uit het leven van ... Fatima

Een van onze kippen is Fatima. Een stevige overwegend witte kip die tot voor kort regelmatig een ei legde. Normaal gesproken scharrelt Fatima met haar 6 vriendinnen door onze grote tuin, op zoek naar kevertjes, wormpjes en zaadjes. De tuin is hun paradijs en elk stukje van onze tuin komt aan de beurt

Onbevruchte eieren

meer lezen 0 Berichten

Vijgen en nog eens vijgen

De groene vijgenboom is een opmerkelijke plant die een belangrijke rol speelt in zowel de culinaire wereld als in verschillende culturen door de eeuwen heen. Deze boom, bekend als Ficus Carica, produceert vruchten die niet alleen heerlijk zijn maar ook een rijke historische en culturele betekenis hebben. In onze tuin staan twee van deze prachtige statige bomen. De boom zelf ruikt ook naar vijg als je er dichtbij staat. Net zoals bij de citroenboom. Bij ons staat een groene vijgenboom en een blauw exemplaar.

meer lezen 0 Berichten

Hiken vanuit Finca Lliber

Wandelen in de Jalon Vallei – The Jalon Valley

Vanuit Finca Lliber vind je een ‘eindeloze’ hoeveelheid van maar liefst 2.500 km aan wandelroutes in de prachtige Costa Blanca. Direct vanaf ons huis kan je vertrekken. En binnen een straal van 30 minuten rijden vanaf ons huis kun je de eerste 1.000 km aan paden ontdekken. Voor wie meer uitdagende en adembenemende wandelingen zoekt, zijn er nog tal van opties net iets verder weg.

 

meer lezen 0 Berichten

Neem plaats op de bank

De kussens voor de loungebank zijn weer neergelegd en al getest door Bien. En zij heeft  het akkoord bevonden. Op de afbeelding is te zien dat er nog minstens twee plaatsen over zijn. Wacht niet te lang met reserveren.

 

meer lezen 0 Berichten

Voor deze uitzichten ga je de bergen in

Wij organiseren de Wandelweek in de groenste vallei van Spanje, de Jalonvallei. Tijdens deze week maken we 3 adembenemende wandelingen. We lopen over bergen met uitzicht op zee, door valleien en langs rivierbeddingen. We eten uitstekend in restaurants in de omgeving. Voor wat afwisseling in deze midweek organiseren we ook een wijnproeverij omdat je, waar je ook loopt, de wijngaarden ziet liggen.
We gaan met elkaar de bergen in. Samen wandelen en elkaar ontmoeten.

meer lezen 0 Berichten