De Vuelta 2019 knalt door onze vallei!

Het is echt waar. Onze straat is een zijstraat van de weg waarover de Vuelta dit jaar raast. Ben je een liefhebber dan kan je dus vanaf Finca Lliber naar de CV-750 lopen (8 min.),  daar onze strandstoel neerzetten en genieten. Het gaat snel want ze fietsen hard. Ze hebben dan wel al 130 km in de kuiten dus de kans is groot dat er wat gaten in het peloton zijn gereden.
In de tweede etappe op 25 augustus, gaan de renners van Benidorm via Alcoy naar Calpe.
Op dit moment hebben we de Cabana en de Casita nog beschikbaar vanaf vrijdag 23 tot donderdag 29 augustus. Je kan zelf je dagen uitkiezen.

Op zondag pak je dan een klapstoel, loopt onze straat uit en zet jezelf langs de weg. We hebben oranje shirtjes en bijpassende sokken.

meer lezen 0 Berichten

Zoveel bloemen . . . win een overnachting

Het is om verschillende redenen fijn om gasten te hebben. Eén van deze zijn de complimenten die ze geven over en in onze tuin. Zelf zien we dat al minder, dus het is heerlijk om weer eens gewezen te worden op alles dat er groeit en vooral bloeit om ons heen. En als er dan ook nog eens een zus komt logeren met een scherp oog en een goede camera, dan levert dat hele mooie plaatjes op (en verbazing bij ons…”Hé? Waar staat dat?”).

En ze hebben gelijk, onze gasten. Het is overweldigend wat er groeit langs, naast en door elkaar heen. Wij beschrijven ze zelf erg summier (“die ene naast die roos met die paarse bloemen”) maar er zijn ongetwijfeld prachtige namen voor. En anders moeten deze verzonnen worden, want ze verdienen een naam!

meer lezen 0 Berichten

Aanwinst voor de wijnvallei

Het gonst al een tijdje in onze wijn vallei over de opening van een nieuwe bodega, in Lliber notabene!

Sinds afgelopen november is Pepe Mendoza, lid van de Mendoza wijn familie die al meer dan 25 jaar mooie wijnen maakt in L'Alfàs del Pi, druk bezig om Finca Abargues op te knappen en in ere te herstellen. Dit doet hij met veel respect voor de eeuwen oude geschiedenis die hij al doende tegen kwam. Hij gaat hier uiteindelijk zijn eigen wijn maken (Pepe Mendoza Casa Agricola) en hij wil de geschiedenis die hier ligt verwerken in zijn wijnen. Zijn wijnen worden biologisch geproduceerd, met respect voor de druif en eeuwenoude technieken (opslag in amfora’s!) gemaakt. Hij begint rustig en werkt met kleine stapjes om zijn bedrijf verder uit te bouwen, en om ook als een kennis centrum te gaan fungeren voor andere wijnmakers in de buurt.

Kortom: goed nieuws!

 

meer lezen 0 Berichten

De groei zit er goed in

Het is sinds vorige week met 8 graden opgewarmd. Overdag gaan de temperaturen richting de 25 graden dus dat is genieten. Het verschil tussen zon en schaduw is wel groot. De huizen en gebouwen zijn nog koud van de winter maanden, maar buiten is het heerlijk.

Vorige week hebben we dat ervaren doordat we met dorpsgenoten uit Llíber paella hebben gegeten in de straat. Er was weer wat te  vieren!

 

De amandelbloesem is weer verdwenen en maakte plaats voor de eerste vruchten. Afgelopen vrijdag zag ik de eerste bloesem van de kersen en dat is best vroeg in het jaar. Onze vijgen drukken hun blaadjes en de eerste vruchten ook uit hun takken je ziet het bijna groeien. Elke dag zie je de veranderingen aan de bomen en struiken. Neemt niet weg dat we nog wel op een beetje regen hopen want het is deze winter angstig droog gebleven. Niet aardig voor onze gasten om dit te wensen, maar voor de natuur zou het wel heel goed zijn.

Het is nu heerlijk weer om de tuin klaar te maken voor het voorjaar. De narcissen en tulpen komen ook hier uit de grond. Het sneeuwklokje mis ik zelf wel een beetje.

 

meer lezen

Kippen kippen en nog meer kippen

Sinds twee weken hebben wij weer een paar nieuwe vaste bewoners op Finca Lliber!

 

Zoals jullie wellicht weten zijn we met twee katten gekomen en hebben we in het eerste jaar gezinsuitbreiding gehad met Maria en Nora, onze ‘rode’ kippen. In het voorjaar zijn Fatima en Aisha erbij gekomen. Zij zijn geringd en van het ras Alicantina, een autochtoon ras. En nu dus Nuria en Catharina, zwart met roestrode veren. Een mooi gemêleerd gezelschap dat natuurlijk nog erg aan elkaar moet wennen. “Die twee nieuwe ‘indringers’ moeten natuurlijk niet denken dat ze zomaar met alles mogen meedoen.”

meer lezen 1 Berichten