Nieuwe bewoners op de Finca

Nora
Nora

 

Wij ontvingen de afgelopen periode elke week nieuwe bewoners op onze Finca. Dat is heel leuk en vooral ook leerzaam. Wij ontwikkelen daarmee steeds verder in onze dienstverlening. Maar er zijn vorige week ook twee nieuwe vaste bewoners op de Finca bij gekomen, Nora en Maria. Deze schoonheden gaan belangrijk werk doen voor onze gasten; eieren leggen! Alhoewel dat vooralsnog ernstig uitblijft (nog tips?). En in september krijgen de Chicas ondersteuning van Fatima en Aisha, twee kippen van het ras Alicantina. Inderdaad: de Moren en Christianen samen in een kooi!

 

Bientje heeft ze nog niet door, want ze blijven nog twee weken opgehokt. Maar over twee weken gaan ze de confrontatie aan.

 

 

meer lezen 0 commentaren

Warm in Spanje?

. . met dat windje is het lekker

Inderdaad, het is warm in heel Spanje! Gelukkig ligt onze Finca op een berg, in een vallei met een eigen, koppig microklimaat. Dus waar heel Spanje zucht en steunt zitten onze gasten in de schaduw in een zacht windje waardoor het allemaal voor de vakantieganger juist heerlijk is.

 

Dit is het overzicht bij ons voor de komende dagen.

 


meer lezen 0 commentaren

Dorry en Gé werkten en genoten

 

Voor het eerste bij hun oudste dochter in Spanje op bezoek. Een spannende ervaring, maar wat hebben ze genoten. Klik hier voor hun eigen verhaal, nummer #6.

Eén van de laatste grote klussen is het organiseren van het Kippenverblijf. Nadat de familie Ruijs de voorbereidingen deed in mei, kwam afgelopen week de pater familias over om hieraan de laatste hand te leggen. Nadat de stoelen geverfd waren, kreeg de schuur een beurt. We hebben er nu een prachtige schuur bij, een "voorheen-kippen-hok-nu-berghok" en daarnaast het verblijf voor de dames.

Verder blinken nu de vensterbanken en zijn de verfspatten grotendeels verdwenen: Dorry heeft hard staan poetsen. Heerlijk!

 

 

En ja, wij zijn samen met Dorry en Gé de omgeving gaan verkennen. 

 

meer lezen 0 commentaren

Nieuw!! Fik en Zopie!

 

 

Het wordt steeds duidelijker dat wij bepaalde projecten moeten bewaren voor gasten. Wat voor ons klussen zijn die afgevinkt moeten worden, zijn voor anderen super leuke klussen waar ze erg van genieten.

Er is hier altijd wat te doen, fysiek of creatief. Lijkt het je leuk om het hier nog mooier te maken dan kan je komen helpen. 

 

Na deze week hebben we er weer 1 toe kunnen voegen! Vanaf 1 oktober kun je intekenen op de Vuur-weken. Wij bewaren ons tuinafval deze zomer en herfst en zodra we weer mogen fikken mag je komen helpen. Vroeg opstaan, mooie bergjes maken en dan maar branden. Koffie, verse cake, marshmallows en na afloop bier.

 

Schrijf je snel in, want vol is vol.

meer lezen 0 commentaren

De dozen zijn uitgepakt

Voor ons bijna ongelofelijk, maar na 4 maanden hebben wij onze verhuisdozen uitgepakt. Dat hadden we niet gedacht toen wij op 6 januari uit Nederland wegreden. We hebben jullie verteld van de ontberingen (koud, sneeuw en veel regen) en van de verbouwingen. Wat we niet hadden bedacht is dat een levertijd van 7 werkdagen uiteindelijk meer dan 5 weken ging duren. Een paar tegenslagen bij de leverancier omdat er verkeerd materiaal was geleverd en vervolgens verkeerd was gesneden. Maar goed, eindelijk, vorige week stond zonder vooraankondiging een busje voor de deur. “Vamos a finalizar su cocina.” Oftewel, de keuken kan afgemaakt worden. En dan kunnen we de rest gaan uitpakken en het huis gaan inrichten. En dat hebben we het vorige weekend gedaan.

meer lezen 2 commentaren