Kippen kippen en nog meer kippen

 

Sinds twee weken hebben wij weer een paar nieuwe vaste bewoners op Finca Lliber!

 

 Zoals jullie wellicht weten zijn we met twee katten gekomen en hebben we in het eerste jaar gezinsuitbreiding gehad met Maria en Nora, onze ‘rode’ kippen. In het voorjaar zijn Fatima en Aisha erbij gekomen. Zij zijn geringd en van het ras Alicantina, een autochtoon ras. En nu dus Nuria en Catharina, zwart met roestrode veren. Een mooi gemêleerd gezelschap dat natuurlijk nog erg aan elkaar moet wennen. “Die twee nieuwe ‘indringers’ moeten natuurlijk niet denken dat ze zomaar met alles mogen meedoen.”

 

 

Ze zijn echt grappig

meer lezen 1 Berichten

We kwamen met z'n vieren

 Zaza, onze stoere reislustige poes die vanuit Amerika via Nederland mee verhuisde en veel van de wereld heeft gezien ligt nu op haar laatste rustplaats in onze tuin. Omdat ze al wat jaren doof was checkte ze met regelmatige korte wandelingen wie waar was, terwijl ze ondertussen gewoon commentaar bleef geven. Ze werd heel snel erg mager en at niet meer: na diverse trips en nachtjes bij de dierenarts bleek dat ze een tumor onder haar tong had die niet meer te opereren was. We hebben haar dus moeten laten gaan.

Zaza heeft haar laatste weken in gepaste rust beleefd. 

Ze werd 18 jaar en 8 maanden oud en we zijn heel blij dat ze ook hier nog heeft kunnen genieten van de grote tuin en vele handen die haar graag wilden aaien. 

 

Ze wordt gemist …

meer lezen 2 Berichten

Het voorjaar is losgebroken

 

In onze hele tuin kan je dat zien. De rozenstruiken staat vol knoppen, de papegaaien boom heeft al 8 bloemen gehad en is nu aan de derde ronde bezig. De amandelen groeien en de eekhoorns genieten er nu al van. De geplante tulpenbollen hebben het zelfs goed gedaan, ondanks het enthousiasme van zowel de kippen als de konijnen! De vijgen hebben gebloesemd en de vruchten worden elke dag groter. Allemaal tekenen van groei, ontwikkeling en voorbereiding op de zomer. Dat hebben wij ook gedaan.

meer lezen 5 Berichten

Bijna een jaar verder

Een jaar geleden werden onze spullen in Zutphen opgehaald. We zijn nu een jaar verder en wonen in Spanje!

Jullie begrijpen dat het afgelopen jaar een heel bijzonder jaar was. We gingen verhuizen naar het buitenland, we zijn een bedrijf begonnen waarmee we beiden geen ervaring hebben, we gingen veel verbouwen terwijl we geen klussers zijn, enz. Kortom voldoende vernieuwing in ons leven. Maar wat heel belangrijk is gebleken; wij gingen het samen doen.

meer lezen

Er is heel veel gebeurd . . in 6 maanden

De laatste nieuwsbrief is van 15 juni, een verwijzing naar ons blog. In deze nieuwsbrief nemen we je mee in de afgelopen drie maanden. De maanden van de ‘productie’, gasten ontvangen, helpen en huizen opruimen. Maar zeker ook de maanden van het ervaren waarvoor we hebben gekozen.
Eind april hadden we de eerste echte gasten, maar die waren net als de daaropvolgende 3 bekenden  van ons en bereid om mee te denken en te ontwikkelen, zodat wij goed voorbereid het seizoen konden beginnen. En dat heeft ons geholpen.

meer lezen