Un saluda de Finca Lliber

Het jaar 2020 ligt achter ons. Natuurlijk werd ook ons jaar bepaald door Covid-19 en zal ook komend jaar erdoor gekleurd worden. Nog steeds, praat iedereen over Covid-19 in al zijn varianten. Begrijpelijk maar in deze nieuwsbrief hebben we het over andere zaken.

 

 

Het afgelopen jaar hebben, naast gezellige Fransen, Nederlanders en Duitsers, meer Spanjaarden onze huisjes gevonden en gebruikt. Groepen vrienden, gezinnen met kinderen, oudere mensen en jonge stelletjes genoten van onze plek. Met name Spanjaarden zijn erg goed in het organiseren van feestjes met veel, lekker, lang en laat eten van de BBQ, relaxen bij het zwembad en een rondje door de tuin wandelen. Veel bijpraten, regelmatig een dutje en heel dankbaar genieten van hapjes en drankjes uit de keuken van Finca Lliber. Wij hebben hierdoor een heerlijke zomer gehad en onze gasten gaven ons wederom hoge scores en reviews. 96% geeft ons 5 sterren!

 


meer lezen

Verse lucht na drie maanden opsluiting

Heel Europa heeft een paar maanden op slot gezeten, geen reizen, weinig buitenlucht en alleen huisgenoten ontmoeten. Dat is nu gelukkig voorbij. Wij zijn nog steeds gezond en hebben onze eerste gasten na de lock-down ontvangen. Sinds vorige maand draaien wij op volle toeren en dat is fijn en leuk. De Spanjaarden gaan in de buurt op vakantie en weten ons te vinden. Het is duidelijk te zien aan de reviews dat ze er van genieten. Er worden weer hoge scores gegeven.

 

 

Bekijk op onze recensies voor de details.


meer lezen

Alles is anders

Patiserie is al een kunde van Sacha en brood nog steeds een uitdaging

Twee maanden terug stelden we ons in op een mooie start van het nieuwe seizoen. In maart en april hadden we al flink wat boekingen dus we hoopten eigenlijk alleen maar dat een paar dagen regen de vakanties van onze gasten niet zouden verstoren.

 

 

Zo konden we rustig weer gaan warm draaien voor het zomerseizoen waarin ook terugkeerders opnieuw wilden komen genieten van deze mooie plek.

 

Dus de stille wintermaanden, met mooi weer, werden gevuld met schilderwerk aan de buiten- en binnenkant van de huisjes, de tuin werd bijgehouden met her en der toch maar weer wat nieuwe boompjes (heb je ooit genoeg citroenen? Lavendel?) het zwembad kreeg een deken zodat we het eerder kunnen gaan gebruiken en nieuwe wandel routes en restaurants werden ontdekt.

 


meer lezen

Wat brengt het voorjaar?

Over 4 of 5 weken zijn de kersen in overvloed beschikbaar.
De kersenbomen staan in volle bloei

 

Om regelmatig mooie plaatjes van hier en de omgeving te zien kan je ons op Instagram volgen. De bloemen en planten zijn op dit moment zo mooi dat we jullie die niet willen onthouden.

In januari heeft het hier langs de kust gestormd. De golven waren 8 meter hoog en er viel veel regen. Men zegt dat het in 1967 voor het laatst zo te keer is gegaan. Maar na deze regen klom de temperatuur richting de 20 graden en daar genoot de natuur zichtbaar van. Bloemen en planten gingen aan het werk. De knoppen, de bloesem, de frisgroene blaadjes, allemaal fleurden ze op van de warmte na de buien.


meer lezen

Mooie complimenten

We kunnen vol enthousiasme schrijven over het Vuelta spektakel dat hier binnen 6 min. voorbij is getrokken (na maanden van koortsachtige voorbereidingen in ons dorp), over de heerlijke stranden vlakbij en over de rust op onze Finca. Maar ik realiseer me dat de complimenten van onze gasten veel meer zeggen. Hieronder enkele citaten uit de reviews. Wij zijn trots op 5 sterren van 50 gasten op Google, een 9,7 bij Booking en alle 5 de blaadjes van Natuurhuisje. Alleen maar lof. Kom het zelf hier meemaken. Het is zó lekker in september en oktober.

 

En in november organiseren we een Olijvenweek, boek je verblijf, geniet van al het moois van onze vallei en maak je eigen olijfolie!

 

meer lezen