We kwamen met z'n vieren

 Zaza, onze stoere reislustige poes die vanuit Amerika via Nederland mee verhuisde en veel van de wereld heeft gezien ligt nu op haar laatste rustplaats in onze tuin. Omdat ze al wat jaren doof was checkte ze met regelmatige korte wandelingen wie waar was, terwijl ze ondertussen gewoon commentaar bleef geven. Ze werd heel snel erg mager en at niet meer: na diverse trips en nachtjes bij de dierenarts bleek dat ze een tumor onder haar tong had die niet meer te opereren was. We hebben haar dus moeten laten gaan.

Zaza heeft haar laatste weken in gepaste rust beleefd. 

Ze werd 18 jaar en 8 maanden oud en we zijn heel blij dat ze ook hier nog heeft kunnen genieten van de grote tuin en vele handen die haar graag wilden aaien. 

 

Ze wordt gemist …

meer lezen 2 Berichten

Het voorjaar is losgebroken

 

In onze hele tuin kan je dat zien. De rozenstruiken staat vol knoppen, de papegaaien boom heeft al 8 bloemen gehad en is nu aan de derde ronde bezig. De amandelen groeien en de eekhoorns genieten er nu al van. De geplante tulpenbollen hebben het zelfs goed gedaan, ondanks het enthousiasme van zowel de kippen als de konijnen! De vijgen hebben gebloesemd en de vruchten worden elke dag groter. Allemaal tekenen van groei, ontwikkeling en voorbereiding op de zomer. Dat hebben wij ook gedaan.

meer lezen 5 Berichten

Bijna een jaar verder

Een jaar geleden werden onze spullen in Zutphen opgehaald. We zijn nu een jaar verder en wonen in Spanje!

Jullie begrijpen dat het afgelopen jaar een heel bijzonder jaar was. We gingen verhuizen naar het buitenland, we zijn een bedrijf begonnen waarmee we beiden geen ervaring hebben, we gingen veel verbouwen terwijl we geen klussers zijn, enz. Kortom voldoende vernieuwing in ons leven. Maar wat heel belangrijk is gebleken; wij gingen het samen doen.

meer lezen

Er is heel veel gebeurd . . in 6 maanden

De laatste nieuwsbrief is van 15 juni, een verwijzing naar ons blog. In deze nieuwsbrief nemen we je mee in de afgelopen drie maanden. De maanden van de ‘productie’, gasten ontvangen, helpen en huizen opruimen. Maar zeker ook de maanden van het ervaren waarvoor we hebben gekozen.
Eind april hadden we de eerste echte gasten, maar die waren net als de daaropvolgende 3 bekenden  van ons en bereid om mee te denken en te ontwikkelen, zodat wij goed voorbereid het seizoen konden beginnen. En dat heeft ons geholpen.

meer lezen

Nieuwe bewoners op de Finca

Nora
Nora

 

Wij ontvingen de afgelopen periode elke week nieuwe bewoners op onze Finca. Dat is heel leuk en vooral ook leerzaam. Wij ontwikkelen daarmee steeds verder in onze dienstverlening. Maar er zijn vorige week ook twee nieuwe vaste bewoners op de Finca bij gekomen, Nora en Maria. Deze schoonheden gaan belangrijk werk doen voor onze gasten; eieren leggen! Alhoewel dat vooralsnog ernstig uitblijft (nog tips?). En in september krijgen de Chicas ondersteuning van Fatima en Aisha, twee kippen van het ras Alicantina. Inderdaad: de Moren en Christianen samen in een kooi!

 

Bientje heeft ze nog niet door, want ze blijven nog twee weken opgehokt. Maar over twee weken gaan ze de confrontatie aan.

 

 

meer lezen 0 Berichten