Mooie complimenten

We kunnen vol enthousiasme schrijven over het Vuelta spektakel dat hier binnen 6 min. voorbij is getrokken (na maanden van koortsachtige voorbereidingen in ons dorp), over de heerlijke stranden vlakbij en over de rust op onze Finca. Maar ik realiseer me dat de complimenten van onze gasten veel meer zeggen. Hieronder enkele citaten uit de reviews. Wij zijn trots op 5 sterren van 50 gasten op Google, een 9,7 bij Booking en alle 5 de blaadjes van Natuurhuisje. Alleen maar lof. Kom het zelf hier meemaken. Het is zó lekker in september en oktober.

 

En in november organiseren we een Olijvenweek, boek je verblijf, geniet van al het moois van onze vallei en maak je eigen olijfolie!

 

meer lezen 0 Berichten

De warmte trekt voorbij - kom golfen

Altea Golf Club aan de voet van het bergmassief Bernia
Altea Golf Club

De zomer is in volle warme gloed aan de gang. Voor het eerst dat wij hier wonen hebben we vorige maand een weekend mee gemaakt met een nachttemperatuur van 33 graden. In Nederland is het ook heel warm. Gelukkig duurde dat hier maar twee dagen. In andere delen van Spanje was het niet zo snel voorbij. De temperaturen zijn overdag weer rond de 30 graden en met de vaste wind erbij en het zwembad is dat heerlijk. Het seizoen is in volle gang. Onze gasten genieten van onze prachtige plek. We krijgen hele mooie complimenten waarvan wij al aardig naast onze slippers lopen. Daar doen we het dus voor!

 

Wat kost een dag golfen in NL? Bij Finca Lliber kost een 4-daags golf arrangement € 500,- p.p. incl. 2 greenfees, 4 overnachtingen , autohuur en maaltijden.


meer lezen 0 Berichten

De Vuelta 2019 knalt door onze vallei!

Het is echt waar. Onze straat is een zijstraat van de weg waarover de Vuelta dit jaar raast. Ben je een liefhebber dan kan je dus vanaf Finca Lliber naar de CV-750 lopen (8 min.),  daar onze strandstoel neerzetten en genieten. Het gaat snel want ze fietsen hard. Ze hebben dan wel al 130 km in de kuiten dus de kans is groot dat er wat gaten in het peloton zijn gereden.
In de tweede etappe op 25 augustus, gaan de renners van Benidorm via Alcoy naar Calpe.
Op dit moment hebben we de Cabana en de Casita nog beschikbaar vanaf vrijdag 23 tot donderdag 29 augustus. Je kan zelf je dagen uitkiezen.

Op zondag pak je dan een klapstoel, loopt onze straat uit en zet jezelf langs de weg. We hebben oranje shirtjes en bijpassende sokken.

meer lezen 0 Berichten

Zoveel bloemen . . . win een overnachting

Het is om verschillende redenen fijn om gasten te hebben. Eén van deze zijn de complimenten die ze geven over en in onze tuin. Zelf zien we dat al minder, dus het is heerlijk om weer eens gewezen te worden op alles dat er groeit en vooral bloeit om ons heen. En als er dan ook nog eens een zus komt logeren met een scherp oog en een goede camera, dan levert dat hele mooie plaatjes op (en verbazing bij ons…”Hé? Waar staat dat?”).

En ze hebben gelijk, onze gasten. Het is overweldigend wat er groeit langs, naast en door elkaar heen. Wij beschrijven ze zelf erg summier (“die ene naast die roos met die paarse bloemen”) maar er zijn ongetwijfeld prachtige namen voor. En anders moeten deze verzonnen worden, want ze verdienen een naam!

meer lezen 0 Berichten

Aanwinst voor de wijnvallei

Het gonst al een tijdje in onze wijn vallei over de opening van een nieuwe bodega, in Lliber notabene!

Sinds afgelopen november is Pepe Mendoza, lid van de Mendoza wijn familie die al meer dan 25 jaar mooie wijnen maakt in L'Alfàs del Pi, druk bezig om Finca Abargues op te knappen en in ere te herstellen. Dit doet hij met veel respect voor de eeuwen oude geschiedenis die hij al doende tegen kwam. Hij gaat hier uiteindelijk zijn eigen wijn maken (Pepe Mendoza Casa Agricola) en hij wil de geschiedenis die hier ligt verwerken in zijn wijnen. Zijn wijnen worden biologisch geproduceerd, met respect voor de druif en eeuwenoude technieken (opslag in amfora’s!) gemaakt. Hij begint rustig en werkt met kleine stapjes om zijn bedrijf verder uit te bouwen, en om ook als een kennis centrum te gaan fungeren voor andere wijnmakers in de buurt.

Kortom: goed nieuws!

 

meer lezen 0 Berichten