valencia

Valencia is een diamant die stroomt in een rivier vol parels.
Zij is een jonge en prachtige door Allah gemaakte dame”.

Kijk voor een uitgebreide beschrijving bij Verrassend Valencia.

De veelzijdigheid blijkt vanzelf.

Valencia is prachtig en “diamant” past ook vandaag de dag nog bij deze swingende, bruisende en in veel opzichten lekkere leefstad vol bezienswaardigheden. Zo jong is ze ook niet meer, want ze werd gesticht 138 v. Chr. door de Romeinen en herbergde sinds die tijd heel veel verschillende culturen, religies en leiders tot vandaag .
De leider van vandaag is een leidster de vrouwelijke burgemeester Rita Barber Nolla. Zij leidt met verve en met een op de toekomst gerichte blik deze op twee na grootste stad van Spanje. Ruim 800.000 inwoners. De koppeling van de levendige geschiedenis en de moderne tijd kun je nog steeds herkennen als je een bezoek brengt aan een aantal van die flonkerende, in stenen en glas verpakte historische diamantjes. Neem de romaanse tempel die via een moskee veranderde in de huidige Cathedral de Valencia en slenter daarna door naar de zeer eigentijdse architectuur van de Stad van Kunsten en Wetenschappen (de Ciutat de les Arts i de les Ciencies). Je overbrugt dan in een uurtje moeiteloos ruim 2000 jaar.
Daarnaast geloven wij dat het vooral the way of life zal zijn die je sterk zal aanspreken. Het ritme van de nacht schijnt hier hoger te liggen dan het tempo van de dag. Een siesta op niveau aan de Playa de Arenas en trendy en chique shoppen rondom de Plaza del Ayuntamiento en de Plaza de Toros, het ligt hier maar een paar kilometer uit elkaar.
Meer beschrijven doen we niet. Je las al veel over deze diamant, denken wij, en als je echt op de hoogte wilt zijn van het allerlaatste op het terrein van komende modeshows tot tentoonstellingen of van metrokaartjes via popfestivals tot heilige misuren, bezoek dan de prima actuele website van Valencia Turismo. En geniet van deze prachtige, levendige, interessante maar gelukkig ook ondeugende dame.

Fotografie: Maura Guépin             Tekst: CostaBlancavoorjou