Vall de Pop

“De vloek van Spanje (of de zegen, zegt de ander) is die oneindige kustlijn die alles naar zich toe zuigt omdat de zon erboven hangt. Als de Jalon Vallei aan de Cote d’Azur lag, zou het omkomen van het toerisme. Eigenlijk zijn we blij dat dit niet zo is, maar aan de andere kant kan ik het niet uitstaan dat op een uur reisafstand van Valencia of Alicante een volstrekt onbekende wereld bestaat, waar miljoenen zonnejagers elk jaar voorbijrazen, als ze er niet overheen vliegen.”

(vrij naar: Cees Nooteboom – De omweg naar Santiago)

 

Spanje is al jaren het gezondste land van de wereld (Condé Nast Traveler of Bloomberg) in Europa om te wonen en mogelijk zelfs van de hele wereld. Het medische tijdschrift Lancet, stelt dat volgens de “European League Table”, die bestaat uit data verzameld over een periode van 20 jaar. Vall de Pop, de vallei van Xálo staat in Spanje bekend om zijn schone en gezonde lucht. Waar wacht je nog op?

In de Jálon (Xálo) vallei is veel te doen. Het jaar door zijn er festiviteiten, markten en braderieën. Er zijn heel veel leuke dorpen in de vallei en daar buiten. Wil je naar de kersenvallei, de sinaasappelvallei of liever amandelen of de uitgestrekte rijstvelden. En op ruim een uur rijden liggen de prachtige historische steden Valencia en Alicante. Of je rijdt de andere kant op, de bergen in. Binnen 20 minuten rijd je door de karig bewoonde groene bergen.

Activiteiten

Wandelen, mountainbiken, scuba diving, heerlijk eten, golf, wielrennen, klimmen, koken, vogels spotten, zwemmen, snorkelen, karten, wijn proeven, winkelen, toeren, olijven of druiven plukken, luieren, enz. 

 

Costa Blanca

Binnen 30 minuten van ons huis, met de auto, lig je op een strandstoel langs de Middellandse Zee. De Costa Blanca kent, naast een paar oerlelijke plaatsen, heel veel idyllische strandjes. Wij kennen er een paar dus zeg maar wat je het liefste wilt.

Festiviteiten

Wij wonen in de bruisende vallei. Elke week is er één van de omliggende dorpen wel een leuke activiteit. Rommelmarkt, verzamelaars beurs, wijnfeesten, wandelingen met lunch, biologische markten, braderie of filmvoorstellingen, kies maar uit. 


Natuur

Langs de stranden ligt veel zand. Rondom ons huis, en de Jálon vallei, maar zeker en klein beetje verder naar het Westen, vind je ongerepte natuur. Trek je wandelschoenen aan en ga de bergen in. Of pak de fiets en ga op avontuur.

Steden en dorpen

Vlak in de buurt zijn pittoreske dorpjes, met kleine restaurants waar je eenvoudig of juist heel uitgebreid kunt eten. Wij wijzen je graag op de Spaanse gebruiken, want anders vis je mogelijk naast het net. 

En een dag naar Alicante, Valencia of Murcia is ook een aanrader.

Wintersport

Op ongeveer 3 uur rijden kan je in de winter skiën. Dat is vooral voor ons zelf leuk om te weten. Maar natuurlijk kun je een paar dagen bij ons komen, voor of nadat je lekker hebt geskied in Valdelinares.