Culinaire week

Koken met je kookclub? Wijn proeven met je proefgroep? Combinatie van beide?

Het gebied tussen Valencia en Alicante is rijk aan mooie wijnen en heerlijke gerechten. Kom ruiken, proeven en genieten met een groep gelijkgestemden!

De invulling van de week gaat in overleg met de deelnemers, maar het bezoeken van enkele bodega's, wijn-spijs proeverijen, bezoeken van de lokale markten en samen koken en eten vormen de kern. Aangevuld met rust sessies aan het zwembad, een wandeling, een yoga sessie, massage,  een uitgebreid ontbijt...

Minimaal 6, maximaal 10 personen: neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Deze wijnmaker is bijna onze buurman
Wijnproeverij Pepe Mendoza

Programma Culinaire week

Dag 1 - Aankomst, bijkomen, wijn-spijs diner op Finca Lliber.

Dag 2 - Bezoeken van twee bodega’s in de buurt: Les Freses in Jesus Pobre en de Cooperativa in Jalon. Tussendoor een lunch op de route, ’s avonds samen tapas bereiden op de Finca.

Dag 3 - Op route naar twee bodega’s vlakbij Valencia (Utiel-Requena) of naar het zuiden, bezoeken van bodega’s in de buurt van Alicante. Tussendoor een uitgebreide lunch, na thuiskomst een kleine hap en uitrusten.

Dag 4 - Marktbezoek! Inkopen doen, een kleine lunch in het dorp en na de siësta samen koken en eten.

Dag 5 - Ochtend vrij (wandelen, naar zee, lekker bij het zwembad liggen …). Na de lunch en de siësta bezoeken van de bodega van Pepe Mendoza, hier in de straat. Na de korte wandeling terug lekker aanschuiven en samen eten, op de Finca of in Jalon.

Dag 6 - Een tocht de bergen in om de omgeving van een andere kant te bekijken. Lunch in een restaurant van een top chef die het leuker vond om in zijn eigen dorp lekker te koken, zonder gedoe. Erna uitrusten en ’s avonds nog een glaasje en of hapje.

Vertrek dag - Geniet van het laatste ontbijt in de buitenlucht en ga weer huiswaarts.

Tarieven

Pinchos tapas leuk om te maken heerlijk om te eten
Een pincho als tapa (hors-d'oeuvre)

De invulling van jouw week is maatwerk. Bovenstaand programma is direct uitvoerbaar, maar varianten en aanpassingen worden in overleg gemaakt. De prijs van deze culinaire week hangt af van de grote van de groep, en het aantal nachten. Bovenstaand programma voor 6 personen bieden wij aan, incl. verblijf, voor €650,- p.p.

 

Niet inbegrepen zijn de reiskosten naar Finca Lliber en eventueel transport van en naar het vliegveld. Dit laatste kunnen we ook regelen: het kan handig zijn 1 grote auto te huren waar minimaal 6 personen in kunnen, zodat jullie naar en van bodega’s vervoerd kunnen worden!

 

*Prijzen incl. verblijf en de genoemde activiteiten in het programma hierboven en excl. reiskosten.


Wine4Friends

Na een bezoek aan deze vallei, op jacht naar uitbreiding van het assortiment, heeft Wine4Friends twee bodega's gevonden voor een samenwerking. De wijnen van Pepe Mendoza en Las Freses zijn dankzij hen nu ook in Nederland verkrijgbaar. Bezoek de website voor meer informatie en een ruime selectie van Spaanse wijnen.

Wine4Friends is opgericht door vier vriendinnen met een liefde voor Spanje, gezelligheid en elkaar. Wijn is een ode aan hun vriendschap en zij vinden dat iedereen vrienden of vriendinnen verdient zoals die van hen, dit is onze grote wens voor jou.

Wine4Friends - wining