Fietsen, een nieuwe kachel en Hector

We wonen hier nu al een week! Vandaag hebben we rond gescharreld zoals we dat ook in Zutphen op zaterdag deden: een lekkere fietstocht in de ochtend, warm worden met koffie en dan in allemaal verschillende winkeltjes de boodschappen halen. Praten met de groenteboer, slager en bakker gaat redelijk: ze blijven gewoon stug doorpraten en we begrijpen best veel. Terug praten op niveau is wel een uitdaging!

Een warme vriend
Niklas

 Om het leven toch iets aangenamer te maken, zeker met het slechte weer dat wordt verwacht, woont sinds vanmiddag Niklas bij ons: een stoere gaskachel. Heerlijk! We kunnen het huis nu wat beter en gelijkmatiger verwarmen en ook in de naya zitten zonder te vernikkelen.

 

Vervolgens hebben we het bezoek van Hector voorbereid: een Spaanse klusjesman die met zijn broer kwam kijken naar al onze projecten. We moesten hem dus uitleggen wat we willen doen, en begrijpen wat hij daarvan dacht. Hij is niet hard lachend weggerend, zei dat hij alles kon doen samen met zijn broer en dat hij wel graag 11 uur per dag wilde werken. Spaans??? En hij was er ook stipt op tijd!

Hij gaat bedenken wanneer hij kan beginnen, ongeveer, en hoeveel uur, ongeveer, ze nodig gaan hebben.

Dat wachten we dus even af.

 

Een stevige wandeling vanaf ons huis en je wordt beloond

met een café solo en een tostada voor een paar euro's.


Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Natalie (zondag, 15 januari 2017 17:01)

  Wat klinkt dat heerlijk allemaal! Die Niklas zal goed Werk verrichten deze week.....

 • #2

  Mum (zondag, 15 januari 2017 19:27)

  Wat leuk dit te lezen,het ziet er heerlijk uit,voor zover.
  En de kachel zal zijn werk goed doen,in deze barre kou.
  Toen ik de naam Hector las,dacht ik even,dat er een hond bij jullie aan was komen lopen,en was gebleven.

 • #3

  Madelon (maandag, 16 januari 2017 04:38)

  Geweldig leuk!! X