Er worden bergen verzet en beklommen

Het dak moet worden aangepakt
Het dak moet worden aangepakt

 

 

Wij zijn ontzettend blij met onze lieve vrienden en familie die ons komen helpen. Hierdoor worden bergen verzet en dat betekent voortgang. Dat vinden we na 2 maanden heel fijn.

Tony Guepin was de eerste, Marc Vijgen volgde en de komende weken mijn zus, kinderen en mijn broer.

De eerste hulp kwam van Tony Guepin, al jaren een goede vriend van Schelto en snel ook van Sacha. Tony is ongelofelijk handig en dat hebben we geweten. Er is een schuur ontworpen en half gebouwd zodat deze afgemaakt kan worden met anderen. Riolering onderzocht, leidingen omgelegd, bidet verwijderd en gegraven, wat hij minder leuk vond.
Zaterdag avond zijn we gedrieën naar Benissa gegaan. Daar was een culinaire kennismaking met de restaurants uit dit dorp. Zondag hebben Tony en Schelto een mountainbike tocht gemaakt, alleen  bleek de route een wandelpad. Er zat niks anders op dan de fiets op de rug te nemen en anderhalf uur te sjouwen met de fiets op de rug. de tocht bleek dus een uurtje fietsen en bijna het dubbele wandelen. Het was heerlijk. Woensdag heb ik Tony weer naar Valencia gebracht waar hij helaas, door de staking in Frankrijk, veel te lang over de terugreis heeft gedaan.

 

Vrijdag is Marc Vijgen ingevlogen. Marc is een hockeyvriend van Schelto en een klant van Sacha, koffie- en wijn! Marc was eerst nog even bij zijn ouders langs gegaan (die wonen namelijk in Moraira, om de hoek) kwam bij ons binnen en wilde direct aan slag. Zo hebben we weer opgepakt waar Tony is geëindigd en ben ik met Marc verder gegaan met het dakterras om daar een prachtige rode verf op te zetten. Het was heerlijk weer dus we hebben zelf ook een rode kleur gekregen. 

 

En ondertussen gaan de werkzaamheden aan de Casita en ons hoofdhuis gewoon door. In de Casita is de badkamer bijna klaar en zijn de tegels gelegd. Het keukenblok staat daar klaar om aangesloten te worden. Sacha is alle ramen aan het schilderen. Onze eigen keuken is geheel afgebroken nu dus moeten we echt kamperen en flexibel acteren. Het tuinmeubilair staat klaar om geschilderd te worden door de volgende hulptroepen. Volgende week komt zus Madeline en zwager Jan. De laatste week van maart komen de kinderen Puck en Schelto die ook aan de bak moeten, en daarna broer Mauk en Annette. Er is gelukkig nog steeds genoeg te doen!

Reactie schrijven

Commentaren: 3
 • #1

  Madelon (maandag, 13 maart 2017 01:08)

  Wat geweldig dat jullie zo geholpen worden. Het ziet er al zo heerlijk Spaans uit en die heerlijke blauwe luchten.. wat een avontuur! Dank voor de update. Liefs van Lon

 • #2

  Rinny Koppenhagen (maandag, 13 maart 2017 08:36)

  Wauw, hier worden meters gemaakt. Fijn jullie voortgang te zien zo lekker in het zonnetje. Dikke kus Rinny

 • #3

  Mirjam en Greg (zaterdag, 18 maart 2017 17:30)

  Whow wat leuk allemaal, mijn handen kriebelen. Wat word dat mooi en zo snel.

  Dikke kus en ik hoop dit jaar nog te komen.

  Mirjam