Opruimen en Uitpakken

Annette en Mauk bewonderen de zee
Annette en Mauk bewonderen de zee

 

 

 

De laatste dag dat Schelto en Puck hier waren, kwamen Mauk en Annette, vanuit Valencia via Murcia (!), bij ons aan. Vorige week hebben zij zich onder meer ingezet om de Casita klaar te maken voor onze eerste gasten. En dat is gelukt!  De tuin is opgeknapt en in drie zones verdeeld; A= toplocatie; B= wandelgebied C= ruige natuur. Het terras van de Cabaña is ingericht en de aanbouw veranderde in een werktafel.

 

De puinhopen verdwenen

Met buurman Jims tractor werd het laatste puin in de contenador gekieperd en afgevoerd. De overige resten van de verbouwingen werden verzameld zodat deze naar de Eco Parc (stort) konden. De inzet van de aanhanger van Fred (uit Llíber) is hierbij onontbeerlijk gebleken.

 

Om tuinafval te mogen verbranden is een vergunning nodig, terecht vanwege de brandveiligheid. Wij kregen een vergunning voor de maand mei, maar het toegestane tijdvak klopte niet. Dit was een foutje van de ambtenaar. Gelukkig werd dit op tijd ontdekt. Gevolg is dat dé politieman naar ons huis komt rijden en samen met Schelto, op de oprit, de vergunning aanpast. Wat een service. Dezelfde politieman trouwens uit het vorige blog. Dus wel weer even schrikken.

 

Behoorlijk fris nog
Behoorlijk fris nog

Het zwembad is ingewijd. Na een intensieve werkdag en lekker weer is een verfrissende sprong een genot. Toegegeven dat het nog best fris is. Hartelijk dank Mauk, voor het initiatief. Voor het eerst van mijn leven sprong ik in mijn eigen zwembad, erg leuk!!

 

Helaas loopt het met onze keuken helemaal niet vlot. Het aanrechtblad was verkeerd gesneden en is teruggestuurd. En dat betekent dat met de Paasdagen en een andere feest-maandagen er een aantal korte weken zijn en wij dus nog geheel in het duister tasten voor de oplevering. Een lelijke tegenvaller, want we zitten nu al meer dan 4 weken met een half afgebouwde keuken.


Maar wat genieten wij van onze badkamer die bijna helemaal klaar is, echt heel lekker douchen. Bijna, omdat Schelto nog één lampje moet ophangen.

De Casita is klaar en ingericht en Sacha verzorgde de officiële opening. De eerste gasten zijn er blij mee en wij krijgen tips over enkele aanpassingen.We hebben er toch maar een kleine verwarming ingezet: het blijft ’s avonds best afkoelen.

 

 En tussendoor komt neef Thomas met zijn gezin een borrel halen. "Hij was toch in de buurt."

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  (maandag, 24 april 2017 11:32)

  Ik heb nu pas goed op de website alle pagina's bekeken. Informatief en uitnodigend. Wat is het allemaal mooi.
  Zo kunnen we goed in beeld blijven en er alvast rondlopen.
  XX

 • #2

  Andre (woensdag, 05 juli 2017 13:29)

  Wat hebben jullie met z,n alle ( in het bijzonder Schelto en Sacha ) een hoop werk verricht. En wat ziet het er allemaal mooi uit geweldig chapoo chapoo
  Hoop gauw die kant op te gaan heel veel lieve groetjes en toi toi Andre