Nieuwe bewoners op de Finca

Nora
Nora

 

Wij ontvingen de afgelopen periode elke week nieuwe bewoners op onze Finca. Dat is heel leuk en vooral ook leerzaam. Wij ontwikkelen daarmee steeds verder in onze dienstverlening. Maar er zijn vorige week ook twee nieuwe vaste bewoners op de Finca bij gekomen, Nora en Maria. Deze schoonheden gaan belangrijk werk doen voor onze gasten; eieren leggen! Alhoewel dat vooralsnog ernstig uitblijft (nog tips?). En in september krijgen de Chicas ondersteuning van Fatima en Aisha, twee kippen van het ras Alicantina. Inderdaad: de Moren en Christianen samen in een kooi!

 

Bientje heeft ze nog niet door, want ze blijven nog twee weken opgehokt. Maar over twee weken gaan ze de confrontatie aan.

 

 

Bewoners

Naast Nora en Maria verwachten wij in september Fatima en Aisha.

Dit is een Gallina Alcantina, het ras dat nog komt.

Vijgen vijgen

De vijgenbomen baren ons geen zorgen maar het is wel opletten. De paarse vijg is duidelijk, als de kleur komt moet je deze plukken. Maar die groene! Sacha liep langs de boom en ontdekte plotseling dat ook hier code paars ( eh Groen) van toepassing was. Dus plukken, elke dag weer een of twee kilo. Heerlijk! Er worden taarten van gemaakt en de vijgen worden gedroogd.

Oogst maand

Afgelopen maand is het begonnen, de paprika's groeiden maar door, de komkommers waren niet tegen te houden en de tomaten gaan heel snel.

Maar dinsdag was het van de ene dag op de andere code PAARS. De vijgen beginnen te rijpen en dat betekent elke twee dagen de boom in. En toen lazen we een bericht van een vriendin met amandelbomen. Wij gaan even kijken. Rijp! Dus wij hebben nu voor 12 kg. aan amandelen in de buitenschil klaar staan. En we verwachten hetzelfde aan de andere bomen.

ZIJ genieten

De gasten genieten hier op de Finca. De meesten blijven lekker hier bij het zwembad. De gasten komen met grote plannen van culturele bezoeken, strandwandelingen, fietstochten, enz. Maar eenmaal hier blijkt het ook heerlijk om te ontspannen en te genieten van deze plek, al dan niet met een boek.


Wandelen

Het is hier prachtig wandelen. Dat hadden we ons laten vertellen en wij hebben zelf ook al een paar wandelingen gemaakt. Schelto gaat nu elke week mee op prachtige, lange wandelingen, 12-18 km in 4 tot 6 uur. Ongelofelijk mooi. Hierbij een paar foto's die hij toen maakte.  

Vroeg op pad omdat het anders al te warm is. In september en oktober wordt het  beter wandelweer.


Reactie schrijven

Commentaren: 0