Er is heel veel gebeurd . . in 6 maanden

De laatste nieuwsbrief is van 15 juni, een verwijzing naar ons blog. In deze nieuwsbrief nemen we je mee in de afgelopen drie maanden. De maanden van de ‘productie’, gasten ontvangen, helpen en huizen opruimen. Maar zeker ook de maanden van het ervaren waarvoor we hebben gekozen.
Eind april hadden we de eerste echte gasten, maar die waren net als de daaropvolgende 3 bekenden  van ons en bereid om mee te denken en te ontwikkelen, zodat wij goed voorbereid het seizoen konden beginnen. En dat heeft ons geholpen.

Meer gasten dan verwacht

Deze zomer hebben we meer gasten gehad dan verwacht. In het eerste jaar ben je uiteraard wat voorzichtig, maar we zijn heel tevreden over de bezetting. Nog lang niet continu vol, maar we hadden eigenlijk doorlopend wel gasten in een van de huizen of B&B. Dat maakte het voor ons ook overzichtelijk in de organisatie van schoonmaak, herstel en verbeteringen. Bovendien konden we snel schakelen om aan tussentijdse verzoeken voor een slaapplek gehoor te geven.Het is heel leuk om zoveel verschillende mensen over de vloer te hebben. Praters, denkers, sportievelingen, ontdekkers, chefs, huizenzoekers, zonaanbidders, kunstenaars, wandelaars en nog veel meer hebben hier genoten van rust, ruimte en zon. De eerste boeking via Airbnb was natuurlijk toch iets spannender dan een bezoek van een vriend. En ook iemand die in de vallei op zoek was en ons op Google heeft gevonden. We hebben daardoor ook Belgen, Fransozen, Spanjaarden en Engelsen ontvangen.

 

 

Gasten vertrekken, soms voor dag en dauw

Gasten vertrekken, soms voor dag en dauw

Natuurlijk hebben we heel veel geleerd van deze bezoeken. Iedereen vertelt ronduit over hun ervaring bij ons. We worden soms verlegen van de mooie complimenten. Kijk hier naar de recencies die we kregen.
 

Wij mogen hier blijven

En wij gaan ons steeds beter beseffen dat we hier wonen en willen blijven. Langzaam heel langzaam dringt het tot ons door dat we niet dromen maar dat we dit echt aan het doen zijn. We genieten van ons gasten die enthousiast zijn en we nemen steeds vaker de gelegenheid om een dorpsfeest op te zoeken en daar te ontspannen. Sommigen zullen het herkennen, dat als je op je werk woont je toch heel vaak aan het werk blijft. Het zal nog een tijd een uitdaging blijven om af en toe 'vrij' te nemen.
Het blijft ons verbazen dat ieder dorp, ook de allerkleinste, hun eigen feesten organiseren. Zo’n feest heeft regelmatig een grote (lokaal bekende) band op een groot podium, of met een thema van de tuinboon, de amandelboom of dat kinderen 18 jaar zijn geworden. Altijd goed bezocht door veel Spanjaarden. Dat maakt deze dorpsfeesten authentiek en uniek. De toewijding van de organisatie en betrokkenheid van iedereen in het dorp is heel bijzonder. 

 

Kijk op onze blogs

De kippen die inmiddels gesetteld lijken te zijn (steeds vaker een ei!), de moestuin die door blijft produceren en de amandeloogst die afgerond is. In december kunnen we de olijven oogsten (alhoewel we ons daar na verschillende verhalen niet enorm op verheugen) en de komende maanden gaan we verder met onze klus lijst die steeds lang blijft.
Ons volgende blog gaat over de pergola en de buitenkeuken en Hoe Wij Ook Nu Weer Worden Gedwarsboomd Door De Gemeente!

We ontdekken deze oktober maand hoe heerlijk het hier nu is. Overdag prima temperaturen tussen de 25 en 30 graden, ’s nachts koelt het af en de natuur zie je ademhalen. Alles is weer groen, bloemen beginnen opnieuw te bloeien en de tomaten zitten middenin een tweede jeugd.
Een perfecte tijd dus om de herfst in Nederland even te ontvluchten en te komen genieten van onze prachtige plek! We hopen je hier te mogen verwelkomen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0