De groei zit er goed in

Het is sinds vorige week met 8 graden opgewarmd. Overdag gaan de temperaturen richting de 25 graden dus dat is genieten. Het verschil tussen zon en schaduw is wel groot. De huizen en gebouwen zijn nog koud van de winter maanden, maar buiten is het heerlijk.

Vorige week hebben we dat ervaren doordat we met dorpsgenoten uit Llíber paella hebben gegeten in de straat. Er was weer wat te  vieren!

 

De amandelbloesem is weer verdwenen en maakte plaats voor de eerste vruchten. Afgelopen vrijdag zag ik de eerste bloesem van de kersen en dat is best vroeg in het jaar. Onze vijgen drukken hun blaadjes en de eerste vruchten ook uit hun takken je ziet het bijna groeien. Elke dag zie je de veranderingen aan de bomen en struiken. Neemt niet weg dat we nog wel op een beetje regen hopen want het is deze winter angstig droog gebleven. Niet aardig voor onze gasten om dit te wensen, maar voor de natuur zou het wel heel goed zijn.

Het is nu heerlijk weer om de tuin klaar te maken voor het voorjaar. De narcissen en tulpen komen ook hier uit de grond. Het sneeuwklokje mis ik zelf wel een beetje.

 

De jury aan het werk

Elk jaar mogen de lokale wijnmakers twee flessen inleveren bij de jury die dan de meest belovende wijn uitkiest. Dit jaar waren er 15 deelnemers. Een bekroning met oorkonde en eer.

 

Sacha helpt al meer dan een jaar mee met het maken van wijn. Deze wijnmaker leverde ook zijn wijn in en hij won de eerste prijs. Een ongelofelijk mooi compliment. Daar mag je trots op zijn. Mike en Sacha maakten ook rosé maar daar later meer over.

 

De prijswinnaars


Reactie schrijven

Commentaren: 0