Wat brengt het voorjaar?

Over 4 of 5 weken zijn de kersen in overvloed beschikbaar.
De kersenbomen staan in volle bloei

 

Om regelmatig mooie plaatjes van hier en de omgeving te zien kan je ons op Instagram volgen. De bloemen en planten zijn op dit moment zo mooi dat we jullie die niet willen onthouden.

In januari heeft het hier langs de kust gestormd. De golven waren 8 meter hoog en er viel veel regen. Men zegt dat het in 1967 voor het laatst zo te keer is gegaan. Maar na deze regen klom de temperatuur richting de 20 graden en daar genoot de natuur zichtbaar van. Bloemen en planten gingen aan het werk. De knoppen, de bloesem, de frisgroene blaadjes, allemaal fleurden ze op van de warmte na de buien.


Nieuwe wijn van nieuwe stokken

Bodega Baja el Sol gaat prijzen pakken
Syrah en Monastrell gaat de grond in

 

Aan de voet van de onze berg, in de Jalon Vallei hebben we samen met vrienden geholpen met de aanleg van een nieuwe wijngaard. Naast nog een paar rijen hele oude Giro stokken ligt nu een prachtig nieuw stuk land waarop wijnstokken zijn geplant. Met vereende krachten zijn hier 480 gaten geboord en weer gevuld met 240 stuks Syrah en 240 stuks Monastrell.

Daar gaat over 5 jaar hopelijk de eerste wijn vanaf komen. Helaas ja, over 5 jaar.

 

Deze vallei staat vol met Giro (Grenache) en Moscatel dus een paar andere planten zijn een welkome afwisseling.

 

En wil jij ook in deze vallei de handjes laten wapperen dan kan je je aanmelden voor de Olijvenweek.

Wandelweek 2020

Van 9 tot 13 maart organiseerden wij in de Jalon Vallei de Wandelweek. Vijf dagen genieten en drie dagen wandelen in de gezondste en groenste vallei van Europa. Heb je het dit jaar gemist? Kom dan volgend jaar!

Of kom Olijvenplukken van 2 tot 6 november 2020. Kom met vrienden en/of familie en help mee, iedereen neemt een eigen fles olie mee naar huis. Boek je verblijf, geniet van al het moois van onze vallei! Klik hier voor meer informatie.


Corona komt met het voorjaar

 

En toen knalde Covid-19 Europa binnen. Grote maatregelen werden aangekondigd. In Nederland enkele dagen eerder dan bij ons in Spanje. Maar dat is nu ingehaald. Ook hier worden alle grotere bijeenkomsten afgezegd en zijn de overheidsinstellingen beperkt geopend. Wat een onwerkelijke situatie. Natuurlijk annuleringen met de uitgesproken wens om later alsnog te komen. We kunnen niets anders doen dan rustig afwachten. Ondertussen krijgen de stoelen en tafels een verflaag en de kippen een nieuw nachtverblijf. Dus stilzitten is niet nodig.


Tevreden klanten

En we ontvangen nog elke keer uitstekende reviews.

Cornelis:"Een prachtige locatie met mooie betaalbare golfbanen in de omgeving, en Schelto en Sacha lijken exact aan te voelen wanneer je privacy of aandacht nodig hebt, ik kom hier zeker terug!"

Inge: "Geweldige locatie in een prachtige omgeving met veel mogelijkheden om te wandelen en te fietsen. Daarnaast ben je binnen 25 minuten op de mooie stranden van bv Moraira. Wij verbleven in de Cabana. Heel compleet qua inrichting en met veel privacy.
We hebben een topvakantie gehad mede door de gastvrijheid van Sacha en Schelto!"

Stefanie: "Zo gastvrij deze plek! Heerlijk schone lucht, fantastisch uitzicht en fijne bedden. Ideale uitvalsbasis voor wandelen in bergen en dicht bij zee!"

Klik hier voor meer reviews

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Jeanine (zondag, 15 maart 2020 17:10)

    Lieve Schelto,

    Ik ben op Kreta vanaf eergister alle restaurants, cafe's dicht scholen al langer en bussen rijden niet meer. Vanaf 25 maar moeten alle seizoensgebonden accommodaties dicht tot vooralsnog 30 april. Toeristen kunnen tot 25 maart vertrekken daarna gaat het dicht.. drama voor het eiland/ land e mijn dorp. Ik vertrek de 21ste kan me helaas zakelijk niet permitteren tot 30 april te blijven aders deed ik het. Courage! Liefs Jeanine