Un saluda de Finca Lliber

De paden worden niet altijd zo goed weergegeven als op de plek
Eindeloos wandelen

Het jaar 2020 ligt achter ons. Natuurlijk werd ook ons jaar bepaald door Covid-19 en zal ook komend jaar erdoor gekleurd worden. Nog steeds, praat iedereen over Covid-19 in al zijn varianten. Begrijpelijk maar in deze nieuwsbrief hebben we het over andere zaken.

 

 

Het afgelopen jaar hebben, naast gezellige Fransen, Nederlanders en Duitsers, meer Spanjaarden onze huisjes gevonden en gebruikt. Groepen vrienden, gezinnen met kinderen, oudere mensen en jonge stelletjes genoten van onze plek. Met name Spanjaarden zijn erg goed in het organiseren van feestjes met veel, lekker, lang en laat eten van de BBQ, relaxen bij het zwembad en een rondje door de tuin wandelen. Veel bijpraten, regelmatig een dutje en heel dankbaar genieten van hapjes en drankjes uit de keuken van Finca Lliber. Wij hebben hierdoor een heerlijke zomer gehad en onze gasten gaven ons wederom hoge scores en reviews. 96% geeft ons 5 sterren!

 


Het blijft prachtig op onze Finca!

Fatima1 heeft het moeten afleggen met een roofvogel
Fatima
Nora leerde de anderen vaker eieren te leggen
Nora

Over de oogst en de kippen . .

De druiven die in september zijn geplukt hebben een, nu al smaakvolle, rode wijn en een kraakheldere rosé opgeleverd. De olijven die we tijdens de Olijvenweek hebben verzameld (bijna 300 kg) en lieten persen brachten een licht pittige, zachte olijfolie. De olie is heel anders dan vorig jaar maar weer prachtig van kleur en vol van smaak.
 
De kipjes wisselen nog wel eens van samenstelling aangezien ze, ondanks hun stoere voorkomen, toch best kwetsbaar blijken te zijn. We zorgen ervoor dat de roedel in balans blijft en met name door de komst van Nora2, Nuria2 en Mica hebben we nu weer een gezellig rondscharrelend groepje op het erf. Fatima2 is net door de rui en besloot toch maar weer eens eitjes te gaan leggen, Maria2 doet dit sinds dag 1 erg trouw. Dat elke kip haar eigen fanclub heeft is niet verwonderlijk.

Wandelweek (oktober 2021)

Actief ontmoeten, genieten van culinair Spanje, van de adembenemende bergen en valleien, van de rust en de ruimte, van ontspanning. Gedurende deze dagen zullen we een aantal bergen in de Jalon Vallei bewandelen. De wandelingen duren 3 tot 5 uur maar er is altijd de mogelijkheid om deze onderweg verder uit te breiden of in te korten, al naar gelang de wensen.

Deze week is zeer geschikt om je gedachten rust te geven of juist nieuwe ideeën op te doen. Samen wandelen, elkaar ontmoeten en leren kennen bevordert dit. Kom je alleen of wil je juist samen komen - iedereen is welkom voor een onvergetelijke week in een inspirerende omgeving.
 

Kijk hier voor het programma van de Wandelweek 2021. De eerste aanmeldingen voor de Wandel- en Olijvenweek zijn al genoteerd. Doe mee!

Reactie schrijven

Commentaren: 0