Hiken vanuit Finca Lliber

Wandelen in de Jalon Vallei – The Jalon Valley

Vanuit Finca Lliber vind je een ‘eindeloze’ hoeveelheid van maar liefst 2.500 km aan wandelroutes in de prachtige Costa Blanca. Direct vanaf ons huis kan je vertrekken. En binnen een straal van 30 minuten rijden vanaf ons huis kun je de eerste 1.000 km aan paden ontdekken. Voor wie meer uitdagende en adembenemende wandelingen zoekt, zijn er nog tal van opties net iets verder weg.

 

Jalon en Lliber

Begin je avontuur met een eenvoudige wandeling om je grenzen te verkennen. Vanaf ons huis wandel je langs de bosrand richting Jalon (ook bekend als Xalo). Dit is een perfecte oefening om vertrouwd te raken met de paden en bewegwijzering. Je moet een beetje klimmen en opletten om het pad te zien. Steenmannen (gestapelde stenen) en gekleurde stippen of strepen begeleiden je in de juiste richting. Na ongeveer een uur kom je aan in Jalon, waar je kunt genieten van een kop koffie. Vanuit Jalon kun je verder wandelen naar Lliber, een tocht van ongeveer 30 minuten. In Lliber kun je besluiten om een drankje of een bocadillo te nuttigen, of direct door te lopen naar Finca Lliber.

Duur: Zonder pauzes is deze wandeling in 2,5 uur te voltooien.

Waterhuisjes

Vanaf ons huis, gelegen op 260 meter boven zeeniveau, klim je langs acht betonnen waterhuisjes naar een hoger gelegen vallei op 800 meter. Deze huisjes werden vroeger gebruikt om het water dat hogerop werd gewonnen gecontroleerd naar beneden te leiden. Dankzij deze huisjes werd voorkomen dat het water met te hoge snelheid naar beneden stortte. Helaas kwam er door een kleine aardbeving een einde aan deze waterwinning. Tijdens je wandeling door de hogere vallei neem je een ander pad terug naar ons huis.

Duur: Deze route duurt 3 tot 4 uur.

Cavall Verd

De indrukwekkende berg Cavall Verd is een markant punt in de Vall de Pop, een vallei met de dorpen Benissa, Senija, Lliber, Jalon, Alcalali, Parcent, Murla, Benigembla en Castell de Castells. De twee opvallende toppen van deze berg zijn vanuit elk dorp zichtbaar en vormen een uitdagend maar prachtig wandeldoel. De geoefende hiker bedwingt deze berg vanuit Murla, langs de witte kapel en het kruis naar de top. Wanneer je de berg vanuit Fleix benadert, kun je genieten van een adembenemende wandeling over de bergkam. Na een stevige klim loop je relatief vlak over de kam en daal je af naar het dorp Benimaurell.

Duur: Deze hike duurt ongeveer 4 uur, maar je kunt ook de auto hogerop parkeren en de route verkorten tot 2,5 uur.

Kom hier hiken !

Waarom deze prachtige wandelervaringen alleen beleven? Nodig vrienden, familie of collega's uit en kom naar dit avontuur. Of schrijf je in voor de Wandelweek in maart 2025. Wandelen in de Jalon Vallei is niet alleen een geweldige manier om in vorm te blijven, maar ook een perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met je dierbaren. Samen ontdekken jullie de schoonheid van de Costa Blanca, genieten jullie van de rustgevende natuur en creëren jullie onvergetelijke herinneringen. Of je nu kiest voor een korte, ontspannende wandeling of een uitdagende hike, er is voor ieder wat wils. Pak je wandelschoenen, nodig je gezelschap uit en kom naar Finca Lliber voor een onvergetelijke wandelervaring in de Jalon Vallei!

Reactie schrijven

Commentaren: 0