Aanwinst voor de wijnvallei

Het gonst al een tijdje in onze wijn vallei over de opening van een nieuwe bodega, in Lliber notabene!

Sinds afgelopen november is Pepe Mendoza, lid van de Mendoza wijn familie die al meer dan 25 jaar mooie wijnen maakt in L'Alfàs del Pi, druk bezig om Finca Abargues op te knappen en in ere te herstellen. Dit doet hij met veel respect voor de eeuwen oude geschiedenis die hij al doende tegen kwam. Hij gaat hier uiteindelijk zijn eigen wijn maken (Pepe Mendoza Casa Agricola) en hij wil de geschiedenis die hier ligt verwerken in zijn wijnen. Zijn wijnen worden biologisch geproduceerd, met respect voor de druif en eeuwenoude technieken (opslag in amfora’s!) gemaakt. Hij begint rustig en werkt met kleine stapjes om zijn bedrijf verder uit te bouwen, en om ook als een kennis centrum te gaan fungeren voor andere wijnmakers in de buurt.

Kortom: goed nieuws!

 

De prachtige Pureza

Wijnreis?

Een wijnreis naar de Jalon vallei wordt hierdoor nog interessanter. Eerst aandacht voor de productie van de mistella en moscatel wijnen in de vallei (proeven in de cooperatie in de Jalon), via de Orange Wines van Joan de la Casa in Benissa naar de amfora wijnen van Mara in Jesus Pobre. Dan een rit naar Enrique Mendoza om een groot bedrijf te zien en hun assortiment te proeven, eventueel een stop in Pinos, dichtbij Yecla, om wat bobal mee te pikken en af sluiten bij Pepe Mendoza hier aan het begin van de straat. Dat laatste stukje is dan wel te lopen…

 

 

Pepe MendozaBeste natuur ervaring 2018

En .... we ontvingen een officiele award van Natuurhuisje! Kijk hieronder naar de recensies of kijk naar de andere recencies.

(maar boeken natuurlijk via onze eigen website...)

Reactie schrijven

Commentaren: 0