De Vuelta 2019 knalt door onze vallei!

Het is echt waar. Onze straat is een zijstraat van de weg waarover de Vuelta dit jaar raast. Ben je een liefhebber dan kan je dus vanaf Finca Lliber naar de CV-750 lopen (8 min.),  daar onze strandstoel neerzetten en genieten. Het gaat snel want ze fietsen hard. Ze hebben dan wel al 130 km in de kuiten dus de kans is groot dat er wat gaten in het peloton zijn gereden.
In de tweede etappe op 25 augustus, gaan de renners van Benidorm via Alcoy naar Calpe.
Op dit moment hebben we de Cabana en de Casita nog beschikbaar vanaf vrijdag 23 tot donderdag 29 augustus. Je kan zelf je dagen uitkiezen.

Op zondag pak je dan een klapstoel, loopt onze straat uit en zet jezelf langs de weg. We hebben oranje shirtjes en bijpassende sokken.

Tijdrit Vuelta 2016

Wij stonden in Moraira 3 jaar geleden bij de tijdrit te kijken.

Herken jij deze renners?Olijvenplukweek - 4 tot 8 november 2019

We organiseren in de vallei een Olijvenplukweek. Heb je uitnodiging niet ontvangen download deze hier.


Aanbeveling op Facebook

Dit is wat Gideon als aanbeveling op onze Facebook pagina schreef:

In mei 2019 verbleef ik samen met mijn partner twee weken in de knusse casita van Finca Lliber, waar we een heerlijke tijd hadden. De ontvangst met tapas midden in de nacht en romantische kaarsjes, de baksels van Sacha, de verse eitjes, de heerlijke borrel met Schelto; we werden in de watten gelegd. Wij zijn best wel op ons zelf, maar het was heel gezellig en nooit opdringerig.
Fantastisch hoe zij hun mooie bezit met ons deelden.
Want de plek is echt fantastisch; uitkijkend over de vallei met het dorpje Lliber aan de overkant, dronken we ‘s morgens onze koffie onder belangstelling van de kippen, die heel grappig en gezellig zijn, en knuffel boskat Bientje.

Wat raden we aan? Er is zoveel te kiezen! 20 minuutjes rijden naar het strand van Calpe of iets langer rijden naar het ruigere Cala Moreigh, een mooie wandeling maken vanuit de finca of elders in de omgeving. Een rondje hardlopen tussen de druivenstruiken in de vallei en daarna afkoelen in het zwembad, of deelnemen aan een hardloopwedstrijdje of cross in de buurt; Spanje is bijzonder sportief ingesteld en er zijn legio mogelijkheden. Zo zijn er inmiddels vele fietspaden aangelegd, dus fietsen huren en een mooie tocht maken van bijvoorbeeld Albir naar Bolulla is een optie en dan ‘s middags heerlijk eten in een van de Spaanse restaurants in de omgeving
En is het weer eens wat minder mooi: dan kan je een rondrit maken, een prachtige stad bezoeken (Valencia ligt voor de hand, of het kleine Altea, maar ook Alicante vonden wij zeer de moeite waard).

Heel fijn hoeveel Sacha en Schelto weten over het land, de omgeving en de mogelijkheden, we konden met alle vragen bij hun terecht.
En als het tempo er eenmaal uit is, dat gebeurt zeker op deze plek, kon gewoon “thuis” blijven natuurlijk ook: er zijn heerlijke plekjes op het terrein, in de zon of de schaduw, en dag en nacht hoor je de vogeltjes.
Twee weken was voor ons eigenlijk te kort en meteen na ons vertrek hadden we al heimwee.
Sacha en Schelto, ontzettend bedankt voor de zorgeloze en heerlijke tijd die we bij jullie mochten doorbrengen!

Klik hier voor meer reviews.

Reactie schrijven

Commentaren: 0