Stil zitten is geen optie, genieten wél

De olijven zijn geplukt
De olijven zijn geplukt

Terwijl de zon hier schijnt op onze nieuwe zonnepanelen en de helft van de oleanders nog in bloei staat, bereiden wij ons voor op de koudere maanden. Van de grote drukte van de zomer hebben we genoten. Aan alle gasten; bedankt voor jullie verblijf en mooie recencies. Vorige maand hebben wij olijven geplukt en er is ruim 100 liter olie van geperst. In de komende maanden kan je heerlijk komen wandelen, fietsen of luimen.

Rust, ruimte, zon en schaduw
Onleesbaar? Open in je browser
Nieuws uit Spanje van Finca Lliber over de afgelopen maanden, wandelinfo van een neurowetenschapper en een aansporing om te reserveren voor 2023. 
Sacha en Schelto heten je welkom

Stil zitten is geen optie, genieten wel

Terwijl de zon hier schijnt op onze nieuwe zonnepanelen en de helft van de oleanders nog in bloei staat, bereiden wij ons voor op de koudere maanden. Van de grote drukte van de zomer hebben we genoten. Aan alle gasten; bedankt voor jullie verblijf en mooie recencies. Vorige maand hebben wij olijven geplukt en er is ruim 100 liter olie van geperst. In de komende maanden kan je heerlijk komen wandelen, fietsen of luimen.
Wacht niet met reserveren

Onze eigen energie

Sinds oktober hebben wij zonnepanelen op het dak en wekken we een groot deel van onze eigen stroom op. Het is niet makkelijk voor de Sint. Het is een investering maar de resultaten zijn al direct zichtbaar en daar worden wij blij van. Het verbaast ons dat met de app over opbrengst en verbruik de bewustwording pas echt komt. Het wordt bijna een spel om optimaal gebruikt te maken van de zon.
Zonnepanelen slepen
De eerste panelen liggen

Tijd voor de tuin

Alweer de zesde winter in Spanje voor ons. De snoei is begonnen. De Johannesbroodbomen gaven dit jaar niet veel peulen, maar de takken zijn alle kanten op gegroeid. Bij alle tuinwerkzaamheden melden zich de hulptroepen, kippen of katten.
De alsmaar doorwoekerende bamboe hebben we weer eens een lesje geleerd. Rondom de plant de wortels verwijderd zodat het geheel misschien weer 2 jaar binnen de perken blijft.
Pinot helpt in de tuin
In november staat veel in de bloei

Terugblik Olijvenweek 2022

Olijvenplukkers hangen in de bomen
Olijvenweek 2022 deelnemers
Samen met twee collega accommodaties organiseren wij de Olijvenweek. Dit jaar hebben wij met 14 gasten ruim 600 kilo olijven gevonden, inderdaad, gevonden. Alle bomen in onze vallei droegen minder vruchten, niet alleen olijfbomen maar ook de vijgen-, amandel- en johannesbroodbomen. Daarom zijn door de Olijven-groep, op drie verschillende locaties, ruim 500 bomen 'behandeld'. Er werd hard gewerkt voor 100 liter olie. Alle deelnemers uiteraard krijgen hun 'eigen' olie!
Ter vergelijk, vorig jaar plukten wij uit 140 bomen bijna 1500 kg. Wil je er volgend jaar bij zijn? Boek op tijd!

Fijne temperaturen en mooie luchten

Sacha herinnert zich nog dat zij de laatste 3 jaar de oliebollen in korte broek bakte, omdat het zo zacht was. Klimaatverandering? Volgens mij vooralsnog het grote verschil tussen noord- en zuid Europa. De warme zomer wordt gelukkig afgewisseld met een koele winter. Vanaf de berg is de verandering van groen naar bruin in de wijnvallei goed te volgen. In februari (of nog eerder) zal de bloesem van de amandelboom deze streek roze en wit kleuren. De natuur heeft voor elk seizoen een andere kleur. In april en mei is de temperatuur meestal al weer boven de 20 graden.
De wolkenluchten zijn adembenemend
Het lijkt sneeuw maar het is een wolk
Jalon Vallei | Benissa | Javea | Lliber | Moraira

'Wandelen is de grootste probleemoplosser
die er bestaat.'

We moeten veel meer wandelen. Het is goed voor lichaam en geest. Dat gevoel hadden we al. De Ierse neurowetenschapper Shane O'Mara bekrachtigd dit. "Ongeveer een eeuw geleden liep de mens gemiddeld vijftien kilometer per dag, dat is wat ik met mijn stappen ook nastreef," zegt hij in een interview met NRC.
Lees verder over deze probleemoplosser

Wandelweek of groepsreis

In navolging op het succes van de Olijvenweek, nodigen we je van harte uit voor de Wandelweek. Alle informatie kan je vinden op de website.
Misschien wil je met bekenden een week actief zijn? Stel je eigen groep samen, prik 5 dagen in 2023 en kom naar Finca Lliber. Dan maken we samen de invulling. Koken, bordspellen, wandelen, wijnproeven, geocaching, golf, een dag Valencia, of alles door elkaar.
Op de website staan een voorbeelden en zelf samenstellen mag!
Meer over onze arrangementen
Wandelen bij Famorca
Het gat van de Bernia

De reviews maken ons trots

De recensies die wij ontvangen voelen als een schouderklopje, een stimulans om op dezelfde weg door te gaan. De lat ligt hoog door de lovende woorden, maar wij maken het graag waar. Je kan ze direct lezen op Google maar in ons gastenboek staan nog meer mooie verhalen. Alle beschrijvingen maken ons trots. Bedankt voor deze mooie woorden en ze helpen degenen die overwegen om bij ons te boeken.
Google reviews
"Nos encantó la cabaña, tenía lo necesario para pasar unos días de relax, en medio de la naturaleza, un entorno perfecto para descansar. Nos sorprendieron con dulces caseros riquísimos, y huevos de las gallinas. Mi niño estaba encantado y disfrutamos mucho de la piscina. Lo recomendamos 100%"

"Our second stay at Finca Lliber with Sasha and Schelto. This time we came to "work": picking olives at some of the estates in the area. Sasha and Schelto, together with the hosts from the other participating locations made sure that every day was a treat. Great food and wine, wonderful people to spend the day and evening with and the relaxing atmosphere of the Finca. Can't wait to plan our next visit."

"Das Chalet, das Grundstück und die Gastgeber haben unsere Erwartungen übertroffen. Super entspannend, mit der wunderschönen Gegend, dem Pool und die Liebe Gastfreundschaft. Sie brachten uns morgens frische Eier, Marmelade und Kuchen. Das Häuschen ist noch viel charmanter als auf den Fotos. 10/10 happy :) wir kommen wieder."
Bekijk onze beschikbaarheid

Stuur deze brief a.u.b. door ..

.. naar jouw kennissen. 

Bedankt alvast voor je hulp en we hopen je hier snel te kunnen ontvangen. 

Zonnige groeten,
Sacha en Schelto van Heemstra
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, Alle rechten voorbehouden.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Ons adres is:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|*
Wil je voortaan zelf deze nieuwsbrief ontvangen, dan kan je je aanmelden.
Wil je niet meer op de hoogte blijven dan is afmelden een optie.
*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*

Reactie schrijven

Commentaren: 0